Listor

Nu har det gått ännu en helg då man inte orkade göra allt som man ville göra.

Jag har oftast en liten mental lista på allting jag vill/borde göra. Den är inte bara för helger, utan även för andra dagar. Men på helgen brukar jag tycka att jag i alla fall borde ha tid till en del av det.

Problemet är i och för sig aldrig tid, utan snarare orken och energin.

Hade tänkt göra en hel del den här helgen, men det enda som blev av var tvätten.

Har hört att det inte är bra att ha en mental lista som man går över om och om igen, särskilt inte när man aldrig blir klar med den utan den bara fortsätter och man känner sig pressad och värdelös för att man aldrig får bort något från den. Och det där var nog årets längsta mening.

Förr (innan jag blev sjuk) brukade jag göra listor både på jobbet och privat och pricka av saker efter de blev klara. Just nu känns det mest som att jag lägger till fler och fler saker, men inget blir någonsin klart.

Tror att jag behöver jobba på att sluta med listorna, eller i alla fall lägga dit färre saker. Men det är svårt att acceptera att man inte kan göra allt man gjort förut och inte i samma takt heller.


Comments

Listor — 2 Comments

  1. Som du vet gillar jag att göra fysiska listor och bocka av. Jag gör nog minst en i veckan och jag skulle nog inte kunna sluta göra det. Jag älskar när jag kan bocka av något! Trots det är det sällan jag bockar av allt på listorna, i alla fall inte så snabbt som det var tänkt.

    Om du känner att du blir mer stressad av det så kanske du ska sluta med det. Men funkar det inte bättre med fysiska listor? Lägg bort dem när du inte ska bocka av dem och sluta tänk på det, helt enkelt. När du har lite extra ork eller vilja kanske du orkar göra något och kan då bocka av något. Men, som sagt, om du bara blir mer stressad är det nog bäst att lägga ner det helt.

    • Ja problemet är nog mest att jag ligger varje kväll i sängen och listan är mest.. “jag borde göra det det det det och det..” och sedan orkar jag inte, så nästa kväll är det likadant “åh jag hann inte göra det det det det och det.. jag måste göra det det det det och det imorgon.. och just det! DET också..” Typ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *