Längtan

Jag har i flera år vetat att jag en dag vill ha barn. Det var en av anledningarna till att det tog slut mellan mig och mitt ex då han absolut aldrig ville och jag visste att en dag skulle jag vilja.

Det kanske låter dumt, men jag kan helt enkelt inte tänka mig ett liv utan att ha fått i alla fall ett barn. Många tycker det är själviskt att skaffa barn, och det är det nog – men i så fall vill jag få vara självisk den här gången. Är sällan självisk annars, så man måste ju få i alla fall ett undantag.

Trodde alltid att jag skulle få barn innan jag fyllde 30. Det var “planen”. Men sedan blev jag sjuk 26 år gammal och innan jag visste vad som hänt så kom min 30 års dag och jag var fortfarande singel och barnlös.

Om fem månader fyller jag 31, fortfarande singel och fortfarande barnlös. Jag vet inte om jag bara inbillar mig, men det känns som om jag längtar ännu mer efter barn sedan jag fyllde 30.

Jag har börjat titta lite på det där att bli ensam mamma. Vill inte vänta för länge med att skaffa barn, och jag vet att jag har många syskon och familj som förhoppningsvis skulle hjälpa till. Men det är ändå ett stort beslut att ta, för jag har inga rosfärgade glasögon på utan förstår att livet som ensam förälder är allt annat än lätt.

Blir inspirerad av andra som vågat.

Kanske, när jag mår lite bättre och orkar mera. Kanske när jag fått fast anställning igen och kan spara lite pengar. Kanske kanske.


Comments

Längtan — 1 Comment

  1. Jag är säker på att du kommer få barn en dag. Du kommer nog själv se till att få det eftersom du vill det så gärna. Frågan är bara när och hur. Och jag kommer vara en lycklig moster när det händer. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *