Irritation

Jag blir så irriterad när jag hör folk argumentera om homosexualitet när de verkligen inte har en aning om vad de pratar om.

En väninna till mig är lesbisk och en manlig vän till henne (som varit intresserad av henne i flera år) pratar hela tiden om hur “lesbisk” är ett nutida påfynd. Nu vet inte jag något om ursprunget av ordet för jag har inte hunnit titta på det, men det som stör mig är hans argument.

Enligt honom så är inte kvinnor homosexuella för vilken kvinna som helst kan tydligen vara tänd på andra kvinnor och så har det visst varit i alla tider. Hans argument är att kvinnor kan gå hand i hand utan att någon kommenterar det medan två män som håller hand då är det genast “gay”. Han argumenterar också att väldigt många kvinnor är med andra kvinnor och sedan “settle down” med en man och skaffar barn och familj.

Jag blir så arg när jag hör sådana kommentarer för det låter som att man har ett val när det kommer till ens sexuella läggning. Min egen tro är att man föds med sin sexuella läggning, det är inget man väljer som man väljer vilken färg man vill tona håret.

Det där med att det är ett val är ju också en av ursäkterna som många religioner använder när de förföljer homosexuella “syndare”. För de har ju självklart gjort fel val. Därför blir jag så irriterad när även andra säger samma sak.

Sexuell läggning är inte ett val. Punkt.

Sedan kan man ju självklart inte argumentera mot att det stämmer att man inte höjer på ögonbrynen om två kvinnor håller hand men folk däremot reagerar på om två män gör det.

Men det är ju inte poängen med vad han säger, eftersom han pratar om sexuell läggning. Jag kan länka arm med mina väninnor – men det betyder ju inte att jag vill ha sex med dem.

Enligt den här människan så är alla kvinnor bisexuella för vi har alla tydligen inga problem med att ha sex med andra kvinnor. Påståendet är så dumt så jag vet inte ens var jag ska börja. Jag är heterosexuell och jag har inget intresse av att ha sex med andra kvinnor. Likaså antar jag att homosexuella kvinnor inte har något intresse av att ha sex med män.

Visst finns det människor som är bisexuella – men att säga att alla kvinnor är det är ju bara dumt.

Och det där med att många kvinnor har sexuella känslor för andra kvinnor men gifter sig med män. Det kanske inte har så mycket att göra med deras sexuella läggning som det har till deras rädsla för vad omvärlden ska tänka. Även om det är mer accepterat nuförtiden så var det inte alltid det. Så många kvinnor gifte sig med män och skaffade barn även om de inte egentligen var attraherade av män – bara för att det var var de förväntades göra.

Nej, folk som inte kan tänka längre än näsan räcker irriterar mig.


Comments

Irritation — 4 Comments

  1. Bra inlägg!

    Det kan ju vara så att kvinnor som sedan gifter sig med män är bisexuella eller att de bara har varit osäkra på sin sexualitet tidigare. Eller, precis som du skriver, att de helt enkelt inte vågade vara sig själva pga. samhället.

    Den där mannen verkar vara ett riktigt praktpucko. Om alla kvinnor är bisexuella är nog alla män också det.

    • Jo precis, det var förmodligen någon av de anledningarna till att de gifte sig. Men bara för att en del kvinnor som gift sig med män haft relationer med kvinnor innan betyder det ju inte att alla kvinnor är bisexuella.

      Kan inte komma ifrån känslan att han försöker övertala min väninna att hon egentligen ska “settle down with a man” (ie. honom) och att hon gillar kvinnor nu bara är en fas. Blir så irriterad på folk som har det sättet att tänka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *