Hjälp?

Jag vet inte om jag har nämnt det, men jag har en så kallad utvecklingsanställning. Den är på ett år och ska hjälpa mig att komma in i arbetslivet och successivt klara av att arbeta mer timmar.

Det har gått någorlunda bra, jag började på 50% och är nu nästan uppe i heltid, även om jag får erkänna att ju fler timmar jag arbetar desto sämre mår jag. Just nu får jag tvinga mig upp på morgonen och jag är helt slut när jag kommer hem – somnar nästan alltid efter middagen (om jag ens orkar laga middag).

Men det är inte det jag vill skriva om. Utan om Arbetsförmedlingen. Det är de som håller i det här – de var med från början och hjälpte till att fixa pappersarbetet (även om det var jag som fixat arbetsstället, då jag fixat mig praktik där under ett år innan).

Arbetsförmedlingen skriver själva på sin sida om utvecklingsanställning:

Under tiden du har en utvecklingsanställning kommer vi att hålla kontakt med dig och arbetsplatsen för att följa upp att det som planeras blir av men också för att fånga upp om behov av nya insatser uppstår under tiden. Innan tiden i utvecklingsanställning går ut ska du tillsammans med oss planera för nästa steg mot arbete och/eller utbildning.

Det låter ju jättebra, eller hur? Grejen är att jag har inte hört ett knyst från AMS sedan i oktober. Min handläggare slutade (bytte arbetsuppgifter) och hon sade att en ny handläggare skulle kontakta mig. Detta har inte hänt.

Pratade med min chef på jobbet i fredags och hon har inte heller hört ett pip. Det är bara drygt två månader kvar tills min utvecklingsanställning tar slut – och ingen av oss vet vad som händer sedan. Vad finns det för möjligheter?

Jag blir lite irriterad, för det är inte första gången som jag blir “bortglömd”, och det gör ju bara att man blir mer stressad och orolig.

Har nu mailat min gamla handläggare, men har lite dåligt samvete för det eftersom jag inte är hennes ansvar längre. Men jag vet inte vad annars jag kan göra, för jag har ingen kontaktperson på AMS alls, och jag tror inte att jag bara kan gå in på deras kontor och fråga vad jag ska göra nu.


Comments

Hjälp? — 3 Comments

  1. Jo du kan faktiskt, och bör gå till dem, där vet man vem som är din handläggare, och har du ingen så gå inte därifrån förrän de fixat det + att du ska boka en tid omgående med handläggaren för så får det fan inte gå till.

    • Jag mailade min gamla handläggare och hon har skickat mitt mail vidare, för tydligen har jag en handläggare (som jag nu fått namn och nummer till) – bara att den handläggaren inte hört av sig till mig, vilket är illa. Men nu har jag ju i alla fall hennes namn och nummer så jag kan höra av mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *