Göteborg

fullt

I helgen tog vi brorsbarnen och åkte ner till Göteborg. Som jag tidigare visat lyckades vi klämma in inte en, men två(!), barnvagnar i bagagen. Två bilbarnstolar i baksätet gick även det bra.

Att köra på motorvägen ner var inga problem, och förbrukningen låg på 0,5 liter milen när jag var framme. Inte illa för motorväg! (Och det skulle inte förvåna mig om någon som är bättre på att köra hybrid kan pressa det ännu mer.)

Inne i stan kan man verkligen uppskatta att man kör hybrid. Vid rödljus stänger bilen automatiskt av motorn, vilket gör den betydligt miljövänligare än en vanlig bil. Man kör även lugnt och fint. Jag blev inte det minsta stressad av storstadstrafiken.

Sedan hjälpte det förstås att ha inbyggt navigationssystem. Hittade till hotellet på första försöket! När jag däremot försökte köra utan navigatorn nästa dag, så kom jag fel på en gång. Så jag bör nog hålla mig till navigatorn!

Bäst av allt? Back-kameran! Så otroligt underbart när man står på en trång parkeringsplats och behöver ta sig ut. Det är verkligen något som är på min önskelista inför min nästa bil!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *