Det här med nyckeln…

nycklar

Aurisen använder inte nyckeln till bilen på det sätt som en annan är van med. Jag kan ha den i fickan eller handväskan, och behöver aldrig ta fram den.

Bilen låser upp sig när jag tar i handtaget, så länge nyckeln är med mig. Och för att låsa tar jag bara på sidan av handtaget, och vips så är det låst!

Väl inne i bilen startar man helt enkelt genom att trycka på en knapp. Så nyckeln används inte alls, utan det räcker att den hänger med.

Det gör min bror lite irriterad ibland när han hinner fram till bilen innan mig. Eftersom jag tycker det är så kul att låsa upp genom att bara ta i handtaget. Man kan låsa upp genom en knapp på nyckeln, men varför skulle jag göra det? Han kan väl vänta!

Jag har vant mig vid att ha nyckeln i fickan nästan lite för bra. Häromdagen fick min pappas fru testköra bilen, så jag satt på passagerarsätet, men hade nyckeln i min ficka fortfarande.

Efter bilturen när vi var på vägen utanför huset kom min hund springandes, och vi fick stanna. Jag skyndade mig ur bilen för att mota in hunden i huset. Sedan vänder jag mig om och vinkar till pappas fru att hon kan köra in på gården.

Men hon kommer inte. Så jag vinkar igen. Ropar att hunden är inne i huset så hon kan köra. Hon viftar tillbaka, men kör inte.

Det tar mig någon sekund till att inse att bilen ju självklart har stängt av sig eftersom jag sprang iväg med nyckeln i fickan! Hoppsan!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *