Arbetsförmedlingen, del ?

Den oändliga historien tar aldrig slut. Efter mitt förra inlägg om AMS så fick vi namnet på min handläggare (genom min gamla handläggare som har ett annat jobb nu, ironiskt nog) och min chef har varit i kontakt med henne.

Hon påstod att hon skulle ringa mig, och att hon försökt ringa mig – men jag hade inte hört något. Så jag mailade henne mitt nya mobilnummer ifall att hon hade fel. Självklart ringde hon aldrig.

Enligt henne har hon inte hört av sig för hon har inget beslut angående vad som händer när mitt kontrakt tar slut. Saken är ju den att hon ska höra av sig oavsett för det är ju hur en utvecklingsanställning funkar – uppföljning under hela tiden.

Det där beslutet som man väntar på, är det ingen som kan berätta för oss vad det är tydligen. (Hemligt, hemligt!) Men jag anar att det har att göra med regeln att inga företag utan fackligt avtal kan få bidrag i form av lönebidrag etc.

Det är en konstig regel egentligen med tanke på att de flesta företag som har tiden och den personliga kontakten för att ta in någon som jag (som kanske inte jobbar 100%) ofta är de lite mindre företagen, som inte alltid har fackligt avtal.

I alla fall skulle jag tro att man har lagt in om att den regeln ska ändras så att fler företag kan ta in personer med nedsatt arbetsförmåga och få bidrag.

Det ursäktar ju ändå inte AMS när de inte hör av sig. Nu är det bara drygt en månad kvar av mitt kontrakt – och när min chef ringer till min handläggare så kommer hon inte ens fram längre. (Lite lagom oprofessionellt att “screena” sina samtal?)

Det är semester period, jag går på semester efter idag och min chef är på semester när jag kommer tillbaks och sedan är mitt kontrakt slut.

Som tur är har jag en underbar chef och en fantastisk arbetsplats som verkligen vill mitt bästa. Om vi inte har fått svar från AMS så ska jag få en timanställning under augusti så att vi får mer tid på oss att få svar från AMS. Det är så otroligt snällt av dem – men samtidigt blir man ju lite irriterad över att det ska behöva gå så långt.

Men det känns skönt att i alla fall veta att allt inte tar abrupt slut sista juli, utan jag har augusti också. Det känns lite bättre att gå på semester idag efter att fått veta det.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *